behartigt de sociaal-economische belangen van werkgevers in de technische groothandel

Voorlopig geen zicht op nieuwe CAO in de Technische Groothandel

16 januari 2014

Op 16 januari 2014 heeft het tweede CAO-overleg plaatsgevonden. Dit keer was ook de delegatie van FNV Bondgenoten aanwezig. Voorlopig is er geen zicht op een CAO-akkoord.

Belangrijkste discussiepunt heden was de loonparagraaf in combinatie met de looptijd. De vakbonden blijven vasthouden aan een structurele collectieve stijging van 3% voor 2014 en gaan daarmee voorbij aan de economische situatie in de Technische Groothandel. Een dergelijke loonstijging zal de werkgeverslasten nog verder laten toenemen en grote nadelige gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in de Technische Groothandel.

WTG heeft wederom benadrukt dat 2014 voor de leden minimaal net zo een zwaar jaar zal worden als 2013. Er is daarom slechts zeer beperkte ruimte voor een collectieve loonstijging. Dat is ook het strikte mandaat dat de leden aan de WTG-delegatie hebben meegegeven.

De vakbonden hebben in het overleg van heden aangegeven nu eerst hun achterban te willen raadplegen over de stand van zaken in het CAO-overleg. De verwachting is dat de vakbonden de uitkomsten van hun ledenraadplegingen in het overleg van 3 februari 2014 kenbaar zullen maken en hopelijk is er voldoende basis om de CAO-onderhandelingen vervolgens direct te kunnen voortzetten.

Terug

Nieuwsarchief

Download nu onze app in de appstore!

Word lid!

Leden krijgen toegang tot extra diensten en producten zoals modelcontracten tegen korting. Tevens kunnen leden te allen tijde bij het WTG-bureau terecht voor alle vragen op sociaal-arbeidsrechtelijk gebied.

Word ook lid en download hier het aanvraagformulier.

Aanvraag downloaden

Volg WTG