behartigt de sociaal-economische belangen van werkgevers in de technische groothandel

CAO-onderhandelingen 2014 gestart ... zonder FNV Bondgenoten

13 januari 2014

Op 9 januari 2014 zijn de CAO-onderhandelingen herstart. De vraag is FNV Bondgenoten  nog partij zal zijn bij de CAO.  FNV Bondgenoten had namelijk per e-mail kort van tevoren medegedeeld om niet te komen omdat zij eerst de WTG-voorstellen wil laten toetsen door haar achterban en pas dan besluit of zij al dan niet mee gaat onderhandelen.

WTG is van mening dat het afsluiten van een CAO nimmer per e-mail moet gebeuren maar dat de CAO altijd tijdens daadwerkelijke onderhandelingen wordt afgesloten. De andere bonden CNV Dienstenbond en De Unie delen deze mening en waren dan ook zoals afgesproken aanwezig op 9 januari jl.

WTG heeft met deze bonden in een goede en constructieve sfeer gesproken over de wensen voor de nieuwe CAO. Het CAO-overleg wordt op 16 januari 2014 voortgezet. Dan wordt duidelijk of FNV Bondgenoten alsnog mee wil doen met de nieuwe CAO.

Terug

Nieuwsarchief

Download nu onze app in de appstore!

Word lid!

Leden krijgen toegang tot extra diensten en producten zoals modelcontracten tegen korting. Tevens kunnen leden te allen tijde bij het WTG-bureau terecht voor alle vragen op sociaal-arbeidsrechtelijk gebied.

Word ook lid en download hier het aanvraagformulier.

Aanvraag downloaden

Volg WTG