behartigt de sociaal-economische belangen van werkgevers in de technische groothandel

WTG Beloningsmonitor 2014 gestart!

10 april 2014

Begin april zijn de uitnodigingen verstuurd voor de WTG Beloningsmonitor en zijn de eerste resultaten al aangeleverd door WTG-leden. De leden die de monitor nog niet hebben geantwoord, ontvangen een dezer dagen een rappel om mee te doen. Let op: het rappelbericht is betrouwbaar en is geen spam.

Deelname is kosteloos en verschaft een gedetailleerd inzicht in de positie van de salarissen in uw organisatie ten opzichte van de andere WTG-leden van (vergelijkbare) omvang. HR-adviesbureau Human Capital Group verzorgt, net als voorgaande jaren, de uitvraag en data-analyse.

Deelnemers ontvangen in oktober 2014 het algemene rapport en de eigen organisatiespecifieke terugkoppeling (benchmark). Leden die niet meedoen ontvangen deze rapportages niet en kunnen deze ook niet inzien dus alle reden om mee te doen!

De eerste deelnemer, Nestinox BV uit Best, was er vlot bij dit jaar. Al op de eerste dag van de dataverzameling had financieel directeur Robert Jan Steegman de antwoorden op de vragenlijst en de salarisgegevens aangeleverd. Van WTG en Human Capital Group mocht hij daarom een bos bloemen in ontvangst nemen.

“Ach ja, je kunt het maar beter gedaan hebben”, antwoordt de heer Steegman op de vraag naar zijn snelle reactie. “De vragenlijst was ook niet zo moeilijk in te vullen,” vervolgt hij, “en met ons nieuwe salarisverwerkingssysteem was het aanleveren van de salarisgegevens ook prima te doen. Iets meer werk zat in het koppelen van onze eigen functies met de referentiefuncties van het onderzoek.” Deze koppeling is nodig om bij het opstellen van de benchmark appels met appels te kunnen vergelijken, verduidelijkt Albert Reitsma, de data-analist van Human Capital Group.

Mocht het functiekoppelen lastig zijn, of als er andere vragen zijn over het aanleveren van gegevens, dan kunnen deelnemers altijd om ondersteuning vragen. Hebt u al eerder meegedaan? Dan kunt u de eerder gebruikte functiekoppeling aanvragen. Wilt u meedoen en hebt u nog geen uitnodiging ontvangen? Voor al deze vragen, of voor meer informatie over het onderzoek, stuurt u een e-mail naar belonen@hucag.nl.

Terug

Nieuwsarchief

Download nu onze app in de appstore!

Word lid!

Leden krijgen toegang tot extra diensten en producten zoals modelcontracten tegen korting. Tevens kunnen leden te allen tijde bij het WTG-bureau terecht voor alle vragen op sociaal-arbeidsrechtelijk gebied.

Word ook lid en download hier het aanvraagformulier.

Aanvraag downloaden

Volg WTG