behartigt de sociaal-economische belangen van werkgevers in de technische groothandel

Vakbonden stappen uit CAO-overleg Technische Groothandel

9 juli 2013
Heden hebben de vakbonden het CAO-overleg gestaakt. Zij gaan niet in op het loonvoorstel van WTG en eisen koopkrachtbehoud. Er is geen nieuwe overlegdatum afgesproken.
 
In het zesde CAO-overleg van heden hebben CAO-partijen de loonparagraaf besproken. WTG heeft nadrukkelijk aangegeven dat de Technische Groothandel in zeer zwaar weer verkeert en dat de meeste leden het hoofd niet of nauwelijks boven water kunnen houden. De afgelopen jaren zijn er al veel leden failliet gegaan. Elke vorm van loonstijging betekent dan ook een grotere kans op sluiting en banenverlies. WTG heeft als uiterste mogelijkheid voorgesteld om de nieuwe CAO tot eind 2014 te laten lopen en de levenslooptoeslag van 1,2% om te zetten in vast loon.
 
De vakbonden vonden het WTG-bod volstrekt onvoldoende en blijven koopkrachtbehoud eisen. Dit terwijl in de meeste CAO’s dit jaar een nullijn is afgesproken. De vakbonden hebben geen oog of begrip voor de recessie in de Technische Groothandel en weigeren nu verder te praten over een nieuwe CAO.
 
Nu de bonden uit het overleg zijn gestapt, zal er dit jaar zeer waarschijnlijk geen nieuwe CAO en geen loonstijging meer komen. De oude CAO blijft dan ook gewoon doorlopen. WTG is wel bereid om over een CAO te praten maar is afhankelijk van de bewustwording van de bonden.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Terug

Nieuwsarchief

Download nu onze app in de appstore!

Word lid!

Leden krijgen toegang tot extra diensten en producten zoals modelcontracten tegen korting. Tevens kunnen leden te allen tijde bij het WTG-bureau terecht voor alle vragen op sociaal-arbeidsrechtelijk gebied.

Word ook lid en download hier het aanvraagformulier.

Aanvraag downloaden

Volg WTG