Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

“Opleiden is goed voor medewerkers, bedrijf én branche”

Goede, praktijkgerichte opleidingen vind je niet overal. Terwijl ze wél belangrijk zijn om onze branche gezond en sterk te houden. Iemand die zich dat goed realiseert, is Jeroen Engelen. De directeur/eigenaar van lasspecialist LPMW is al zo’n tien jaar lid van de PiTtiG-stuurgroep. “Wij houden in de gaten dat PiTtiG levert wat de branche nodig heeft.”

Jeroen, wat kun je over je eigen bedrijf vertellen?
LPMW is een technische groothandel in de lastechniek. De professionele lasser vindt bij ons alles wat hij nodig heeft: van lasapparatuur tot en met veiligheidshelmen en -kleding. Ons team bestaat uit ruim honderd collega’s, verspreid over zes vestigingen.”

Waarom heb je je als WTG-lid verbonden aan PiTtiG?
“Toen ik lid werd van de stuurgroep, was ons bedrijf een stuk kleiner. Een HR-afdeling hadden we niet, en dus bleef ook het opleiden van onze mensen onderbelicht. Ik denk dat veel ondernemers dat zullen herkennen, zeker mkb’ers. Met PiTtiG zorgen we dat je ook zónder geavanceerde HR-afdeling makkelijk en gericht kunt investeren in het opleiden van je medewerkers.”

Waarom vind je opleiden belangrijk?
“Medewerkers komen meestal goed geschoold van hun opleiding af. Maar wat gebeurt er daarna? Hoe houden ze hun vak bij? Via opleidingen blijf je groeien. Dat is goed voor je medewerkers en je bedrijf, én voor de hele branche. Ook is een medewerker vaak een duizendpoot met verschillende verantwoordelijkheden. Daarvoor heb je soms dus extra skills nodig. Nóg een reden om in jezelf te blijven investeren.”

Hoe zorgen jullie dat het opleidingsaanbod is afgestemd op de praktijk?“Met de leden van de stuurgroep vergaderen we over wat wij denken dat de branche nodig heeft. We zijn allemaal mensen uit de praktijk. We zoeken continu naar maatwerk, naar herkenbaarheid vanuit de praktijk. Slaag je daarin? Dan is de leerbeleving tijdens een opleiding veel groter.”

Mogen we ervan uitgaan dat je voorlopig aan boord blijft bij PiTtiG?
“Dat ben ik wel van plan. Ik vind het fijn om me voor onze branche in te zetten. Via mijn rol kan ik echt iets betekenen: ik draag mijn steentje bij om via onze opleidingen de technische groothandel aantrekkelijk te maken én te houden.”

“Opleiden is goed voor medewerkers, bedrijf én branche”|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: