Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Blog "Sturen op basis van het Grote WTG Ledenonderzoek"

In 2022 vond het Grote WTG Ledenonderzoek plaats. De coördinator hiervan was Karel Jan van Kesteren. Met hem blikken we nog eens terug op het traject, waarbij blijkt dat we als vereniging goed voor de dag zijn gekomen.

Met het Grote WTG Ledenonderzoek hadden we twee doelen voor ogen. Het eerste was de behoeften en verwachtingen van onze leden inventariseren. En het tweede om op basis van de uitkomsten de juiste keuzes te maken bij de invulling van onze rol als vereniging.

“Het WTG had al eens eerder een ledenonderzoek uitgevoerd”, aldus Karel Jan. “Maar dat was heel lang geleden. In de strategische sessies met het bestuur kwam ter sprake om het gewoon weer eens te doen. Want alleen dan weet je écht wat er speelt bij de werkgevers in de branche. Én wat ze van het WTG als belangenbehartiger verwachten.”

Uit het onderzoek kwamen drie kernbehoeften naar voren:

  • Meer communiceren met de leden, zowel in het algemeen als in het bijzonder, zoals over het besluitvormingsproces rond de nieuwe cao.
  • Onze zichtbaarheid vergroten voor niet-leden in de technische groothandel.
  • Meer onderling contact faciliteren tussen de leden, bijvoorbeeld in de vorm van netwerkbijeenkomsten.


Hoge score

Het Grote WTG Ledenonderzoek werd uitgevoerd door Integron: een groot onderzoeksbureau voor klant- en medewerkersonderzoek. In totaal vulde 37% van de WTG-leden de online enquête in. Een hoge score, vertelt Karel Jan.

“Integron bestaat al sinds 1993. Afgezet tegen hun andere ledenonderzoeken is 37% een heel hoog percentage. Dat is fijn voor mij als coördinator, want er is hard gewerkt om zoveel mogelijk leden deel te laten nemen. Maar het is vooral fijn voor het WTG-bestuur. Dat weet door die hoge score namelijk zeker dat het de komende jaren kan sturen op heel betrouwbare uitkomsten.”

Blog "Sturen op basis van het Grote WTG Ledenonderzoek"|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: