Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nuttige én aangename kost tijdens de ALV 2023: “Hoe vaker je komt, hoe meer mensen je leert kennen."

Kasteelheren en ridders bewonen Slot Loevestein al eeuwen niet meer. Maar op donderdag 8 juni was het weer héél even een thuisbasis: die van de directeuren en managers van bedrijven in de technische groothandel. Op de historische plek vond namelijk de Algemene Ledenvergadering (ALV) van WTG plaats. Onder andere Dave Polman (managing director van EAO Benelux) en Martin Ponder (general manager bij JVCKENWOOD Europe) waren erbij. Samen met ons blikken ze terug.

De ALV begon met een heerlijke lunch in het kasteel waaruit Hugo de Groot ooit wist te ontsnappen. Letterlijk en figuurlijk een mooie gelegenheid voor een praatje met vakgenoten, stelt Dave: “Alles was perfect voor elkaar. Tijdens een goede lunch kun je het nuttige met het aangename combineren.”

Vaste prik
Na de lunch praatte het WTG-bestuur de leden bij over de activiteiten in het afgelopen jaar. En over belangrijke thema’s als duurzame inzetbaarheid en de nieuwe pensioenwet. Ook de presentatie van de jaarrekening is vaste prik tijdens de ALV. “Hierover waren alle leden vooraf al geïnformeerd”, aldus Martin. “Het financiële plaatje was dus – zoals altijd – gesneden koek. WTG is een relatief kleine en platte organisatie. Eigenlijk gebeuren er nooit heel vreemde dingen.”

Debuut
Des te verrassender was het debuut van vakbond De Unie op de ledenvergadering. De vakbond zette uiteen waar ze voor staan, en hoe ze hun doelen proberen te bereiken met DigiC. “Heel goed om te horen waar ze mee bezig zijn en hoe ze dat doen”, vertelt Dave. “Mooi dat ze tijdens de cao-onderhandelingen hebben geprobeerd om een win-win situatie te creëren. Ze zagen het niet als een wedstrijd tegen ‘de grote vijand’ die ze per se moesten winnen.”

Ontmoetingsplek met andere leden
De ALV is al jaren een belangrijke en vaste ontmoetingsplek van directeuren en managers in de branche. Ook Dave en Martin hebben weer vele vakgenoten ontmoet. “Je bent altijd in sneltreinvaart met je werk bezig”, aldus Martin. “Dus het is fijn én nuttig om daar even uit te stappen en collega’s in de branche te ontmoeten. Samen bespreek je zaken zoals de pensioenwetgeving of de European Sustainability Standards. Daar steek je altijd wat van op.” Dave knikt:  “Hoe vaker je komt, hoe meer mensen je leert kennen.  Dat heeft waarde. Bovendien is het altijd leuk en gezellig. Ook de volgende ALV ben ik erbij.”

 

Nuttige én aangename kost tijdens de ALV 2023: “Hoe vaker je komt, hoe meer mensen je leert kennen."|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: