Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Overleg sociale partners in goede sfeer gestart

Op 7 januari 2019 hebben CAO-partijen in de Technische Groothandel voor het eerst agenda-overleg gevoerd over de nieuwe CAO voor de Technische Groothandel. Het overleg vond plaats op uitnodiging van WTG. Namens de vakbonden waren aanwezig de drie traditionele bonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie alsmede voor de eerste keer de AVV (Alternatief Voor Vakbond).

Belangrijk onderwerp was het rapport strategisch onderzoek dat als eerste moet worden afgerond voordat er inhoudelijk over andere onderwerpen kan worden gesproken. Dit zal wellicht nog deze maand gebeuren en zullen wij het u toesturen. Op hoofdlijnen zijn CAO-partijen het overigens al eens over de conclusies van het rapport.

Vervolgens zullen diverse paritaire werkgroepen enkele belangrijke thema's uit het onderzoek nader uitwerken zodat CAO-partijen deze vervolgens in de nieuwe CAO kunnen opnemen. Het is de bedoeling dat CAO-partijen vervolgens over deze thema's maar ook over andere zaken zoals de loonparagraaf, de looptijd en het derde WW-jaar gaan onderhandelen met als insteek om uiterlijk 1 mei 2019 een CAO-akkoord te kunnen sluiten. Na goedkeuring door de achterbannen zou de nieuwe CAO dan nog voor de zomer gereed kunnen zijn.

Wij zullen u uiteraard informeren over de voortgang van het overleg.

Overleg sociale partners in goede sfeer gestart|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: