Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Stichting Duurzame Inzetbaarheid Technische Groothandel & VUTECH

Vorige maand heeft de Stichting VUTECH (in liquidatie) alle werkgevers in de Technische Groothandel per brief geïnformeerd over het feit dat de overgebleven gelden van VUTECH (in liquidatie) overgemaakt zullen worden naar de Stichting Duurzame Inzetbaarheid Technische Groothandel (hierna te noemen SDITG).

Veel werkgevers vragen WTG wat deze Stichting is en beoogt. SDITG is opgericht door sociale partners in de sector Technische Groothandel. Aanleiding was het feit dat het resterende vermogen van de VUTECH in liquidatie uiterlijk eind 2015 moet worden overgeheveld naar een andere rechtspersoon zodat er geen successierechten over moeten worden betaald. De SDITG is deze nieuwe rechtspersoon en door de overheveling is het vermogen voor de Technische Groothandel geborgd.

Maar waarom Duurzame Inzetbaarheid? Sociale partners in de Technische Groothandel zijn van mening dat de oude VUT-regeling bedoeld was om oudere werknemers goed naar de eindstreep van hun werkzame leven te leiden. Met het afschaffen van de VUT en tegelijkertijd het alsmaar oprekken van de AOW-leeftijd wordt een toenemend beroep gedaan op werknemers om langer en dus duurzamer inzetbaar te zijn.

Hoe kunnen werknemers langer en zo gezond mogelijk werkzaam zijn en blijven. Dat is natuurlijk ook voor werkgevers een belangrijk onderwerp: hoe kun je als ondernemer je werknemers gemotiveerd en gezond houden op een steeds langer wordende termijn?

Duurzame Inzetbaarheid is volgens sociale partners dan ook een logisch vervolg op de vroegere VUT-regeling. De SDITG is er op gericht om werkgevers en werknemers in de Technische Groothandel met het thema Duurzame Inzetbaarheid te helpen en te ondersteunen. Het overgehevelde vermogen vanuit de VUTECH zal volledig ten goede komen aan de werknemers die langer inzetbaarheid moeten zijn, waarbij werkgevers ook baat hebben.

De komende periode zullen CAO-partijen via de SDITG allerlei initiatieven in de Technische Groothandel gaan ontplooien (zoals een nulmeting later dit jaar) en u hierover zo spoedig mogelijk nader informeren. Maar noteert u nu vast donderdag 21 januari 2016 in uw agenda: dan organiseren sociale partners in de Technische Groothandel voor alle werkgevers en werknemers in de Technische Groothandel een speciale dag geheel gewijd aan Duurzame Inzetbaarheid.

De komende tijd zullen wij u zoveel mogelijk informeren over het bovenstaande.

Meer informatie

Stichting Duurzame Inzetbaarheid Technische Groothandel & VUTECH|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: