Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Vakbonden wijzen loonbod WTG af en handhaven hoge looneis

WTG heeft vandaag het CAO-overleg voortgezet met de vakbonden. Dit overleg was op verzoek van de vakbonden in januari 2014 opgeschort. Het overleg heeft weinig opgeleverd. De vakbonden hebben weliswaar hun eerdere looneis van 3% verlaagd naar 2,75% op jaarbasis maar deze eis ligt nog steeds meer dan twee keer hoger dan er in 2014 in alle landelijke CAO's wordt afgesproken.

WTG heeft haar eerdere loonbod juist afgestemd op dit landelijk gemiddelde en heeft zowel voor 2014 als voor 2015 structurele CAO-verhogingen voorgesteld van 1,25% met daarnaast de omzetting van de toeslag voor levensloop van 1,2% in een structurele en pensioengevende loonstijging die neerkomt op een extra loonstijging van iets meer dan 1% netto. De bonden hebben dit bod resoluut afgewezen.

Het CAO-overleg wordt op 17 juni 2014 voortgezet. WTG heeft de bonden gevraagd om nog eens goed na te denken over hun eigen looneis en het loonbod van WTG. Tevens heeft WTG aangegeven dat zij er alles aan zal doen om die dag tot een principeakkoord te komen dat vervolgens in de Algemene ledenvergadering van 26 juni 2014 aan de leden kan worden voorgelegd voor goedkeuring.


 

Vakbonden wijzen loonbod WTG af en handhaven hoge looneis|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: