Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Workshop Aansprakelijkheid en Contracten: "Gisteren geleerd, vandaag toegepast"

Of Freddy Holwerda iets heeft aan de praktische tips die hij opdeed tijdens de WTG-workshop Aansprakelijkheid en contractenrecht? Zeker weten! 

De eigenaar van Almetaal (Oostzaan) was een van de ondernemers die de volgeboekte workshop bezocht. “Ik heb verschillende tips de volgende dag al toegepast in mijn eigen bedrijf.”

Freddy, vertel. Waarom besloot je deze workshop te bezoeken?
“Ik ben nu zo’n twee jaar eigenaar van Almetaal. Rondom de overname was alles juridisch uitstekend geregeld maar tegelijk komt er op zo’n moment veel op je af. Daarna hebben we de alledaagse juridische zaken onder de loep genomen. Ik hoopte tijdens de workshop meer te leren over zaken als aansprakelijkheid, algemene voorwaarden, omgaan met betalingsgedrag, enzovoorts.”

En dat is gelukt?
“Zeker weten. We hebben bijvoorbeeld direct onze contracten gecheckt op zaken die aanleiding kunnen geven voor een verschil van inzicht met opdrachtgevers. Ook hebben we onze betalingstermijn aangepast. Voortaan hanteren we voor iedereen de wettelijke termijn van 30 dagen. Wel zo duidelijk, en bovendien versterken we hiermee onze liquiditeitspositie.”

Hoe was het contact met collega-ondernemers?
“Dat vind ik altijd een belangrijke reden om een workshop te bezoeken: ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Dat was deze keer wat mij betreft een verbeterpunt. De sprekers waren juridisch hartstikke deskundig maar er had van mij meer interactie mogen zijn. Misschien hadden we dan nog meer onderwerpen kunnen bespreken.”

Hoe vind je het dat WTG dit soort workshops organiseert?
“Heel waardevol, ik juich dit soort initiatieven zeker toe. Dat vind ik trouwens niet alleen; je ziet het ook aan de opkomst. Net als bij het vorige symposium, toen we de wereld van Artificial Intelligence indoken. Die middag zat perfect in elkaar.”

Dus jou zien we de volgende keer weer?
“Dat denk ik wel, al kijk ik van tevoren kritisch naar de thema’s. Als ik denk dat we er iets mee kunnen - of moeten - ben ik er zeker weer bij. Ik vind het super dat WTG dit soort evenementen faciliteert!”

Workshop Aansprakelijkheid en Contracten: "Gisteren geleerd, vandaag toegepast"|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: