Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

WTG-voorzitter blikt vooruit: “We willen onze proactieve rol blijven vervullen”

De nieuwe CAO voor de Technische Groothandel is eindelijk een feit. In de onderhandelingen hebben we als werkgeversvereniging veel voor onze leden kunnen betekenen. Uiteraard doen we dat ook op andere manieren. Hoe precies? Daarover spreken we met WTG-voorzitter Willem van Meurs.

Voordat we ingaan op de plannen voor 2023. Ben je tevreden over 2022?
“Absoluut. Het was een jaar waarin we als bestuur goed hebben nagedacht over onze rol en positie als WTG. En over wie we precies willen zijn als werkgeversvereniging. In dat kader hebben we onder andere een enquête uitgezet onder onze leden. We zijn heel blij dat daar volop aan is meegewerkt.”

Welke inzichten heeft die enquête jullie vooral opgeleverd?
“Bijvoorbeeld dat onze leden heel tevreden zijn over ons secretariaat. We zijn goed bereikbaar en geven snel antwoord op vragen. Verbeterpunten zijn er natuurlijk ook. Zo vonden sommige leden onze CAO niet goed leesbaar. Andere leden hadden vooral behoefte aan een meer proactieve houding van het WTG. Daar hebben we al gehoor aan gegeven, bijvoorbeeld door het organiseren van workshops over pensioenen en arbeidsrecht. Die worden druk bezocht, dus daarmee zijn we meteen van toegevoegde waarde.”


“Als we niet vertellen wat we allemaal doen, gaan onze leden zelf onnodig van alles regelen”


De nieuwe CAO is een feit. Welke andere doelen hebben jullie voor 2023?
“Sowieso willen we als werkgeversvereniging die meer proactieve rol blijven vervullen. Maar we willen ook meer en beter met onze leden communiceren. Onze ramen en deuren openzetten, en vertellen over wat we doen en waarom. Niet in de laatste plaats via social media want daar liggen veel kansen. Als wij niet vertellen wat we als WTG doen, gaan onze leden zelf onnodig van alles regelen. Zonde!”

Waarom is dat zonde?
“Omdat ze het wiel niet opnieuw uit hoeven te vinden. Neem een thema als vitaliteit: daarmee zijn veel technische groothandels op de een of andere manier al bezig. Terecht, want het is hartstikke belangrijk. Maar van een warboel aan varianten wordt niemand blij. Als WTG kunnen we daarin een mooie verbindende rol pakken en oplossingen aanbieden, zoals SAM.”

Tot slot: wat je is grootste wens voor 2023?
“Dat we er samen met onze leden in slagen om onze branche attractiever te maken. Dat stoffige imago moet verdwijnen. Gelukkig doen onze leden daar zelf al veel aan, bijvoorbeeld door zich te profileren bij onderwijsinstellingen en door stageplaatsen aan te bieden. Om meer jongeren enthousiast te maken voor een baan in onze branche, voelen we ons als WTG ook verantwoordelijk. Dus op dat vlak mogen onze leden in 2023 wel wat extra focus verwachten.”


WTG-voorzitter blikt vooruit: “We willen onze proactieve rol blijven vervullen”|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: